Dítě sem, dítě tam

6. 04. 2016 9:23:59
Mezi norskými rodiči koluje vtip: Máme 5 dětí - kolik jich máme? ... Např. rodina Bodnariových ode dneška může říkat "jedno". Zbylé čtyři zůstávají po rozhodnutí soudu ve 2 různých pěstounských rodinách.

Příběh rumunsko-norské rodiny Bodnariových, kterým bylo odebráno 5 dětí včetně plně kojeného 3-měsíčního miminka, má nyní hořko-sladké pokračování.

Soud, který probíhal 14. - 15. 3. konečně vydal své rozhodnutí. Nejmladší z dětí má být vráceno rodičům, po půl roce! Syny nyní mohou navštěvovat oba rodiče 2x týdně na 2 hodiny (původně jen matka, 1x týdně hodinu). Dcerám dále nesmí ani zavolat. Zvláštní? V Norsku poměrně normální, rodiče bývají dobří pro jedno dítě, další ale musejí zůstat u pěstounů. Své by o tom mohla vyprávět např. Vibeke Vedvik, které barnevernet odebral 4 děti pro "nedostatečnou připravenost do školy." 2 dcery jí vrátili a uznali, že důvod k odebrání byl malicherný, synové ale zůstávají rozděleni ve 2 různých pěstounských rodinách s nulovými vzájemnými návštěvami. Odůvodnění? Něco jako "se 2 dětmi ty úkoly do školy už zvládne dělat, se 4 ale ne..."

Barnevernet se o děti Bodnariovi začal zajímat po upozornění ředitelky školy, kam chodily nejstarší dívky. Ta se domnívala, že je přílišná zbožnost rodičů omezuje ve výchově. Barnevernet posléze uvedl, že děti nebyly násilně, akutně a hlavně naprosto bez varování odebrány kvůli křesťanské indoktrinaci, ale pro podezření z týrání. Závažné týrání policie ovšem vyvrátila už v den odběru, protože děti byly podrobeny velmi důkladné prohlídce lékařů i psychologů a žádný důkaz týrání nebyl nalezen. Proti rodině vlastně měli jen přiznání otce, že děti párkrát plácnul a údajné vyjádření dívek, u něhož nemohl být ani advokát rodičů. Je velmi pravděpodobné, že ono potvrzení bylo získáno jen pomocí návodných otázek (viz policejní záznamy, kde lze nalézt věty typu: "Já už nevím, co si mám ještě vymyslet!"), v čemž je barnevernet zběhlý už dlouho.

Toto tvrzení mohu dokázat např. videem, kdy se 19-letá dívka vidí na nahrávce, když jí bylo 6. Psycholožka jí tam natvrdo říká, že dokud nepotvrdí, jak ji otec zneužíval, výslech nebude ukončen. Ač to předtím za 4 hodiny výslechu odmítla 22x, stejně pak byla odebrána rodičům a postupně umisťována v několika pěstounských rodinách... Video je v norštině s anglickými titulky.

Bodnariovi důvod tohoto naprosto absurdního rozhodnutí (zatím?) neznají, zbylé děti prostě zůstavají rozděleny ve dvou různých pěstounských rodinách, protože soud nevyhověl přesunutí dětí ani k příbuzným. Jedno je proto jasné, plánované celosvětové protesty 16. dubna budou mít skutečně vysokou účast, protože takovéto chování si nejen Rumuni, ale i Norové a mnozí další skutečně nenechají líbit! Např. ve Vídni se očekává účast až 6 000 demonstrantů.

V Praze žádná hromadná demonstrace neproběhne, protože se Petiční výbor na podporu Evy Michalákové soustředí primárně na případ Evy - mimochodem, stále není znám nový termín soudu, a to i přes to, že norská velvyslankyně v ČR v říjnu slibovala, jak soud proběhne rychle. Únorový termín byl zrušen pro údajný nedostatek překladatelů do češtiny a znakové řeči pro otce chlapců.

- teaser k připravované písni Let The Children Be Set Free, která bude "hymnou" protestů 16/4 (neskutečně chytlavé!)

Informace o plánovaných protestech a dalším dění v Norsku:

Norway, give us back the children you stole

Autor: Jitka Fialová | středa 6.4.2016 9:23 | karma článku: 33.95 | přečteno: 3250x

Další články blogera

Jitka Fialová

Nemít na benzín nevadí, nemít na jídlo nevadí, nemít vložky – jooo, to vadí

Za menstruační potřeby dám měsíčně zhruba 150 korun, za zálohu na elektřinu od září 5500 Kč. Z toho mi jednoduchou matematikou vychází, že Pirátům hrabe.

17.8.2022 v 17:26 | Karma článku: 45.72 | Přečteno: 9608 | Diskuse

Jitka Fialová

Češtinářka hlavně selhala jako profesionální pedagog

Souhlasím s výpovědí pro kolegyni učitelku Martinu Bednářovou z Prahy 6. Selhala v tom hlavním, učit děti přemýšlet a být v tomto nezávislý profesionál.

18.4.2022 v 15:16 | Karma článku: 43.74 | Přečteno: 12176 | Diskuse

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.96 | Přečteno: 552 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 939 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 52 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2961

Holka ze vsi.

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...