Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Počet skutečně týraných dětí je totiž podle mě konstantní a hlavně minimální" . Pracujete či se vyskytujete v oblasti ochrany dětí ? Nebo je to jen vaše domněnka -  pokud se něco nevyskytuje v mém okolí tak se to neděje ?

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

3 roky jsem na jedné pražské ZŠ dělala metodika prevence, aktivně pomáhala výchovné poradkyni a byla třídní učitelka. S OSPODem Prahy 8 a pedagogicko-psychologickou poradnou jsem byla v kontaktu minimálně 1x týdně. Všichni jsme byli stejného názoru, i ta sociální pracovnice, s níž jsem mluvila tento týden. Přiznala, že teď řeší mnohem víc věcí a mnohem přísněji, ale případů skutečného zneužívání a týrání je prý pořád podobně. Líbí se jí, že se o tématu víc mluví, lidé si víc všímají a daří se toho více odkrývat. Hodně pomáhají právě školy. Počet podle ní ale bude dále stoupat ne kvůli zhoršující se "patogenitě" českého národa, ale právě kvůli těm větším možnostem, hlášení, informovanosti dětí apod. 

Jinými slovy (číslo jen ilustrativní), případů týraní bylo vždy "10". Dříve odhalovali tak 2 - 4, teď jsme tak na 7, desítka ale zůstává konstantní.

Ani omylem netvrdím, že se to nevyskytuje! Nebo že bychom neměli děti chránit, ale dovolit úplné vytrhnutí dítěte/dětí z rodiny kvůli tomu, že "otec dělal rybu a kousl malou do bříška"? Dívka se pak z toho musela léčit na psychiatrii. To jsme možná tak na 8 - 9, ale vytvořím další "5 - 6", které do té skupiny vůbec nepatří = z desítky je najednou 20.

Článkem jsem chtěla upozornit na to, že přehnaná opatrnost není řešením. Děti nejsou a nesmí být majetkem státu. Stát by měl podporovat osvětu, vzdělání rodičů, sociální politikou motivovat k práci, zajistit důstojné a dostupné sociální bydlení atd. atd. Ne chtít orwelovsky kontrolovat každý rodičovský krok.

JF

5 0
možnosti

Opravte si to, není bilion jako bilion. Překládáte z angličtiny a anglicky billion je miliarda, takže to není 10 bilionů, ale miliard. Více zde: https://www.youtube.com/watch?v=C-52AI_ojyQ - How big is a billion

1 0
možnosti
Foto

Díky!! Opraveno a velmi se omlouvám za chybu!

1 0
možnosti

Klidně bych se vsadil, že naše přístupy k těmto "záležitostem" se budou těm norským postupům stále více přibližovat.

1 0
možnosti

A toto je třeba nepřipustit!

8 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3038x
Holka ze vsi.