Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Děsí mě, jak lidé nahrazují soudy (sociálka o odebrání dětí nerozhoduje), přitom o těchto dětech a jejich životě nic nevíte.  Ani o tom případu. Tyhle články popírají potřebu specializace, vypadá to, jako kdyby každý mohl od internetu hodnotit různé případy. Není potřeba žádné odborníky, žádné hloubkové šetření stavu, nic?  Pokud jde o to obecnější, tak v poslední době norští politici rozhodli, že přijmou nad svoje národní kvóty dalších 8000 uprchlíků ze Sýrie (místní levice a křesťanští demokraté chtěli více uprchlíků, podle křesťanských demokratů je v souladu s církevním učením takto pomáhat a přijímat cizince). Ne tedy, že by imigranty odmítali.  Země je už dnes velmi multikulturní, Oslo má přes 40% obyvatel jiného než norského původu. Zrovna předevčírem jsem pozorovala  u jezera Sognvann a pak u Aker Brygge ten šrumec, spoustu rodinek s dětmi, kde maminka měla šátek nebo celý čádor... a totálně v poklidu. Vydávat je za nějakou rasově čistou společnost, společnost prahnoucí po rasově čistém prostředí je totálně mimo. Pro člověka z homogenní ČR je naopak ta pestrost hned překvapivá. Konkrétní případ neznáme a přece znát ani nemůžeme. Vyspělá společnost se vyznačuje právě tím, že nesoudí ulice...

0 0
možnosti
BH

Postavit muslimskou víru mimo zákon by mnohé vyřešilo!

1 0
možnosti
Foto

svým způsobem souhlasím. Raději opravdu vůbec nevpustit do země, než pak takhle ukrást děti.

Já když vidím tu fotku u postýlek, tak vnímám jen tu bolest, bezmoc a nespravedlnost. Ta bolí každého stejně.

1 0
možnosti
Foto

Protože to mohu číst v originále, je to trochu jinak: v dokumentu se dokládá, že rozhodnutí Úřadu se zakládá na zjištění, že děti "vykazují vývojové nedostatky ve více směrech". Není řečeno v jakých. 

Ale co je podstatné, ba ještě tragičtější, je řečeno v druhé zabarvené větě: "....rodina je původně z Iráku a žije podle tradiční muslimské víry a způsobu života a nemá žádné pochopení pro roli a hodnoty Úřadu pro ochranu dětí".

A v další zabarvené větě je něco ještě tragičtějšího: "Úřad je i nadále toho názoru, že jak otec, tak jeho synové jsou věřící a tedy existuje kvalifikované riziko, že se pokusí děti vyvést ze země, aby předešli konání Úřadu". Volněji přeloženo z úřednické norštiny, tedy děti jsme sebrali, aby je nevyvezli ze země. Nevíme, samozřejmě na základě čeho tak Úřad rozhodl, co je myšleno za slovy "vývojové nedostatky". Dá se však předpokládat, že rodina dělala něco, co se okolí nelíbilo.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

on mi právě psal, že je to celé nesmysl, nepatří k těm vyloženě praktikujícím, oni to tam ale prostě napsali, protože se v jednu chvíli naštval, že víra je důvodem k odebrání dětí - což by udělal každý rodič, hned je to "nespolupráce, nerespektování rozhodnutí úřadu (a evropských hodnot, aby to neznělo tak blbě)." 

Z Iráku odešel už v roce 91, studoval v Americe (je to stavební inženýr) a celkově je hodně proevropský - oni ale pořád vidí hrozbu, že by s dětmi utekl (stejně jako u Michalákové a všech lidí, kteří mají v cizině byť jen vzdálené příbuzné...).

A taky nechápu, jak mohou u 9 měsíčního chlapce poznat, že je to silně věřící radikální muslim... Ono ale ty opatrné formulace typu "úřad je toho názoru" apod. svědčí o mnohém. Je to tak maximálně názor té jedné úřednice, co to podala, skutečně nic objektivního.

Ve skupině Naštvané matky padl názor, že je to celé nesmysl. Kdyby děti takhle brali muslimům, spojí se a všechny postřílí, celkově se o tom píše. Jenže oni se tam rodiče o tom bojí mluvit, neexistují (pro jistotu...) žádné statistiky odebraných dětí podle národnosti, natož vyznání. Navíc proevropský nepříliš praktikující muslim nemá oporu ani v muslimech.

V každém případě fakt, že teď smí děti vidět jen 1x za 3 měsíce na 2 hodiny by mi nepřišel adekvátní ani kdyby byl nějak radikální (vrah není rozhodně) a děti byly nevím jak zaostalé (což podle fotek opravdu nejsou, btw. které dítě přesně odpovídá tabulkám?).

J.

1 0
možnosti
JJ

Pustili si tam ze řetězu lidi tipu Šabatová a takhle to vypadá. I konání pod praporem dobra musí mít hranice zdravého rozumu, jinak se i z dobré věci stane zrůdnost.

5 0
možnosti
SS

Co cekat od zeme ktera postavila 3 SS divize a plne podporovala program Lebensborn ...

4 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3038x
Holka ze vsi.