Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nechci radit, ale myslím, že správně je protežování.

"Slovo protežovat přišlo do češtiny z francouzštiny, ze slova protéger, a to zase původně pochází z latinského protegere, což nese význam „chránit, krýt“. Podoba protěžovat je nesprávná, vznikla patrně pod vlivem slov jako obtěžovat nebo stěžovat. Na podobách protežovat a protěžovat je zajímavé to, že v současné češtině nejsou příliš frekventované v běžné komunikaci, poměrně velká část dokladů pochází z různých rádců týkajících se správné češtiny. V těch se stejně jako v našem jazykovém koutku upozorňuje na náležitost podoby protežovat a nesprávnou podobu protěžovat. "

http://www.rozhlas.cz/plzen/jazykovykoutek/_zprava/protekce-a-protezovat--1342114

0 0
možnosti
MP

Stipendia na VŠ mají souviset jedině a pouze se studiem, od toho tam ten student je. Buď je to sociální stipendium (aby se nemajetnému studentu umožnilo vůbec studovat), nebo prospěchové. Páchání dobra jedině ve vlastní režii, odměnou je dobrý pocit. Pokud na nějaký dobročinný účel přispívám, nevykřikuji o tom do světa. Citát z evangelia: Když ty prokazuješ dobrodiní, ať neví tvá levice, co činí pravice,

7 1
možnosti
PK

P35e91t12r 10K80ř25í68ž

4. 10. 2015 6:40

Jistě, někteří imigranti jsou i potřební. Jenže imigrantů bude přicházet stále víc a víc. Podívejte se do Německa - již situaci nezvládají. Situace v jejich táborech začíná být kritická. A další miliony budou na cestě. Taky jim všem někdo bude pomáhat? Ale kdeže. A kdo bude mezi nimi rozlišovat? Přicházejí i Afghánci, Pákistánci, Afričané odevšad. "Pomahačům" dojdou síly a běžná populace - proč by se měla starat? Máme svých starostí dost. A později cpát státní peníze (naše peníze) do imigrantů? Aby nám tu začali šířit své "kulturní zvyklosti"? Ne. Prostě ne.

4 0
možnosti
LV

Obávám se, že logice tohoto blogu nějak nerozumím.

IMO je pozitivní diskriminace jedněch, vždy i negativní diskriminace ostatních.

2 0
možnosti
JR

J15a38r33a 87R64a77n35k

4. 10. 2015 3:32

Pokud budete verit zdrojum pisicim: "všechny jen protože na vlastní nebezpečí podnikli náročnou cestu (pro "pobavení" odkaz na článek Syrská uprchlice, jež byla nucena jít hodinu pěšky, se stala senzací na Al Jazeeře),nemuzete prekocit pres vlastni stin.

 Zivot je o necem jinem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3038x
Holka ze vsi.