Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J29a82r68a 96R29a79n88k

14. 10. 2015 3:47

Zacala jsem cist a rikala si, ze je to dost naivni ironie, nez jsem si uvedomila, ze to myslite vazne. Mam dost knih od byvalych muslimu, nebo proste muslimu agnostiku, zrovna rozectenou "Heretic" Why islam needs a reformation now, od Ayaan Hirsi Ali, pred tim jsem cetla jeji "Infidel".

Ta tvrdi na rozdil od Vaseho mudrce, ktery neveri, ze nekdo muze za svobodou ujit i pres 3.000 km. Dovolim  si Vam rici, ze jen tak z legrace jsme sla mesic po Spanelsku St. Jakobsweg od katedraly ke katedrale, od hostelu k hostelu a tak nejak. Ca. 850 km za mesic. Vas "posel" proste neveri, ze nekdo z Nigerie, kde unese Boko Haram celou divci skolu, nebo temer 150 deti vyvrazdi macetami,  pokud dobytek byl zabit vesnice vypalena, zustanete sedet na miste? Ne vudate se nekam pesky. Zkuste si najit na google: Lost boys of Sudan, co vite o detech bez rodicu?

0 0
možnosti

J29a81r65a 71R11a42n44k

14. 10. 2015 4:20

Jsem uz temer u konce knihy a autorka zde pripomina scenku z americke HBO show "Real time with Bill Maher", kde se vede diskuse o islamu, hoste jsou herec Ben Affleck, autor Sam Harris, NYT zurnalista a Ben Affleckzacne vykrkovat o rasismu, islamofobii a podobne. Na rozdil toho, co si vse zrejme polovina lidi v CR mysli o Americanech, se zde diskutuje na tato temata vice, nez v cs. mediich, pokud rozumite, je na prave strane vice a vetsina debat je o islamu.

https://www.youtube.com/watch?v=1bo-bi5JuLM

0 0
možnosti

M80i92l67a81n 77R19a69d11e87k

14. 10. 2015 4:56

mam dojem ze neveri ze jdou za svobodou, ale za davkama. To je velmi pravdepodobne.Kdo chodi za svobodou, hlavne vyznani, se nechova v uprchlickych taborech jako oni.

Ale pokud myslite...

Co takhle si zalozit vlastni blog? Muzete se o sve myslenky lepe podelit.

6 0
možnosti

mám velké obavy, že už to není polovina lidí v CR co si myslí o američanech, že jsou horší než....nechci žádný stát urazit přirovnáním k USA. Je to tak 1ku4 v neprospěch USA. Je až k neuvěření, že USA dokázalo takový výsledek za 25 let, z 95% až na 25%R^bravo

0 0
možnosti

No já myslím, že v USA žije stále dost těch Američanů, kteří nám byli vzorem idealisovaného Američana. Tedy poctivých, pracovitých, slušných lidí, hájících svou svobodu a ochotných za ni bojovat.

Problémem USA je vláda několika rodin skrytá za žvanění a hemžení pochybených lidí z megeměst na východním a západním pobřeží.

0 0
možnosti

Aha, sice tomu nevěřím, ale když už bych, tak mi to připomíná Rusko, slušný, pracivití, poctivý lidé, až na toho hajzla Putina. Ale příště ho stejně budou volit :-)

0 0
možnosti
Foto

Salman Hasan dnes pracuje pro nNadační fond Generace 21 a s nasazením života pomáhá křesťanům v uprchlických táborech v Iráku a Sýrii. Je to velmi statečný člověk, který ví, o čem mluví - býval kdysi fanatický muslim. A pokud jde o uprchlíky: Zkuste si přečíst některé uveřejněné příběhy těch "uprchlíků". Pokud byli ze Sýrie, první bezpečnou zemí je už sousední Turecko. Proč tam nezůstali? Proč sevůbec vydávali i s malými dětmi na tu dlouhou pouť? Proč např. zubní lékařka ze Sýrie, která byla bezpečně v Řecku, riskovala ztrátu své roční dcerky, kterou opustila svěřila podloudníkům, aby se s falešným pasem dostala do Německa? Nakonec se s ní shledala, ale dnes sama přiznává, že podstoupila zbytečné riziko. Řekl bych, že většina uprchlíků asi nechce aktivně šířit islám, v každém případě je vábí vidina snadného života na sociálních dávkách v Německu.

0 0
možnosti
Foto

jako těch 99 % mi přišlo hodně i od člověka, jako Salman, ale dobře 70% opravdu věřím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3038x
Holka ze vsi.