Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A odvážia sa to robiť aj moslimským rodičom ? Musia to byť riadni vygumovaní idioti.

0 0
možnosti
Foto

Ano, kouknete na clanek "uz asi vim, proc je Norsko vyspělejší", tam je popsán příběh, kdy byly deti odebrány kvuli ortodoxní víře v islám (ale zadny extremismus a násilí, rodiče meli i kurz "evropské výchovy" apod.). Jsou tam i kopie rozsudku...

1 0
možnosti

Jaká písnička o Ježíši?!? Rodiče jsou vyšetřování pro nasili na dětech!! Nelžete!

0 0
možnosti
Foto

Nelzu, jen vim vic nez Vy. Viz komentáře níže.

0 0
možnosti

Rodiče jsou obžalovaní a šetření policii pro nasilí na dětech. Co to tu placate za bludy o písničce o Ježíši?!? Počkejte prosím na výsledek šetření a soudu. Byly nějaké zmínky ze otec hrubě zacházel s miminkem. Holka hovořila o nějakých formách fyzických trestu. O víru nejde. Naopak, norské školy mají povinné náboženství - 50% křesťanství. O Ježíši a bohu hovoří běžně. Netvrdím že děti měly být odebrány. Věřím ze po šetření děti vrátí. Soudní cestou mohou dostat děti zpět. jako mnozí jiní. Vaše lhaní ve stylu - za víru odebrali děti - nikomu a ničemu nepomůže. Spíše naopak. Nelžete prosím.

1 1
možnosti
Foto

Zprávu o znepokojeni poslala ředitelka školy, kterou prace znepokojilo, ze vira rodicu by mohla ovlivňovat pozitivni výchovu deti, ze jedna z dcer uz ted zpívá písně o Ježíšovi, coz ji zakázala. Chtela, aby si s nimi BV promluvil, dívky, ze jsou pry jinak velmi kreativní a inteligentní. Kdyz vsechny deti sebrali, přestala s nimi komunikovat. Cele to "biti" je založeno na výpovědi jedne z dcer, která proběhla za velmi zvláštních podmínek, kdy řekla, jak otec JEDNOU s dítětem "hodil jako s hadrem". Kojenecka zrengenovali od hlavy az k patě, nenašli naprosto nic. Ve zdůvodnění je proto jen "náboženská indoktrinace".

A vzhledem k tomu, ze uz začali s procesem adopce (odkaz v clanku), tak opravdu nejsem tak naivní optimista.

1 0
možnosti

My ale nevíme, jak sociálka argumentovala. Víme jen, že rodiče tvrdí, že sociálka nějak argumentovala. Sociálka se k tomu ze zákona vyjádřit pak nesmí, takže netušíme, zda je tvrzení rodičů pravdivé nebo ne. Zákon předepisující mlčenlivost o jednotlivých případech existuje ve všech zemích, ČR nevyjímaje. Důvodem je ochrana soukromí dětí. Proč by měl celý národ vědět, že se v nějaké rodině prošetřuje násilí, zanedbávání, zneužívání? Zvlášť v případech, kdyby tato podezření byla pravdivá a přitom o nich úřady otevřeně mluvily, by došlo k vážnému poškození dětí v dalším životě.

2 0
možnosti

Dobrý den,

policie tvrdí ovšem něco jiného než Vy.. Případ neuzavřela, naopak, oba rodiče jsou vyšetřováni na svobodě (viz moje odkazy). To policie potvrdila v prosinci deníkům Vart Land, norské veřejnoprávní televizi (policie dala vyjádření o probíhajícím vyšetřování a o nulové relevanci víry rodičů v případu 22.12.- viz můj předchozí odkaz) a regionálnímu deníku Firda (bohužel placený obsah .http://www.firda.no/nyheiter/kriminalitet-og-rettsvesen/sunnfjord/siktar-foreldre-for-familievald/s/5-15-151683). Ve všech médiích se zmiňuje násilí a možné vězení pro rodiče ) ato nehrozí za pár na zadek). Prohlášení rodiny je nutné brát právě jako jejich tvrzení, protože v těchto případech, kdy se dané věci prošetřují, je celkem logicky zakázáno zveřejňovat jakékoliv dokumenty. Tvrzení rodiny je prostě jen tvrzení ve chvíli, kdy se do žádných dokumentů nemůžete podívat.

0 0
možnosti

Podle vyjádření norské policie (nikoliv BV) je zmínka o náboženské perzekuci nesmyslná a rodina je vyšetřována z důvodu násilí na dětech, rodičům hrozí až šest let vězení.

Viz informace zde: http://www.nrk.no/sognogfjordane/foreldrepar-sikta-for-familievald-1.12716571

Nebo třeba zde v angličtině: http://www.vl.no/meninger/kommentar/do-not-use-the-word-persecution-lightly-1.668127

Schválně cituji policejního právníka, nikoliv sociálku.

1 0
možnosti
Foto

Co vím já, děti byly primárně odebrány pro podezření, že je rodiče "týrají" (rozuměj užívají lehké fyzické tresty). Že rodičům hrozí šest let vězení, je demagogické tvrzení - teoreticky ano, protože to je horní hranice za týrání, ovšem nevěřím, že by to norské soudy dokázaly z lehkých fyzických trest takto našponovat...

Ale dál: jelikož by občasné lehké fyzické tresty odebrání dostatečně neospravedlnily, Barnevern později při slyšení před komisí (která posuzovala odebrání dětí - nešlo o obvinění rodičů) argumentoval náboženskou indoktrinací jako dalším (a nejzásadnějším) důvodem pro odebrání dětí (nějaké větší týrání v tu dobu už bylo pasé). Samozřejmě to není věc, ze které by byli rodiče obviněni, je to ale bráno jako závažný argument při posuzování odebrání (resp. nenavrácení) dětí.

Já k tomu pouze dodám, že už sám zákaz fyzických trestů považuji za neospravedlnitelný a zločinný. Lehké fyzické tresty jsou osvědčenou výchovnou metodou, kterou stát nemá právo rodičům zakazovat. Rozhodně nejsou týráním. Tím je naopak neospravedlnitelné odebírání dětí a jejich násilné umísťování k nekvalifikovaným a prakticky nekontrolovaným pěstounům, kteří je pak sami zanedbávají a skutečně týrají (doporučuji najít si na internetu vyjádření některých uprchlých či již odrostlých Barnevernem uloupených dětí)...

1 0
možnosti

Medializovat, medializovat, medializovat - to je jediný způsob obrany a všichni postižení by si měli uvědomit, že zastrašování ze strany Barnevernetu je důvodné, protože medializace jejich fašistických metod je to, co je zničí.

Bylo by dobré zveřejnit nějakou kontaktní adresu, na kterou by naši občané mohli zasílat své protestní vyjádření k praktikám Barnevernetu, protože většina z nás do Prahy nepojede

2 0
možnosti
Foto

Taky myslim, ze jedine, co muze aspon trochu pomoci, je medializace. Vyjádření urcite lze posílat na adresu norské ambasády (na te Hellichove, kde je i protest).

1 0
možnosti

Typicka ukazka instituce, kdy se fasisticka politicka korektnost totalne vymkla kontrole.

5 0
možnosti

Nacisticka - nacionalne-socialisticka - Norove s tim maji velke zkusenosti - 3 divize SS, aktivni cast v Lebensborn ...

2 0
možnosti

Vyborny clanok, ja ifem do Londyna a poinformujem vas v Prahe. To iste sa deje aj vo Velkej Britanii. Raz to musi skoncit.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS