Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H33a19n11a 97V34l58k13o74v64á

13. 2. 2016 15:02

Máte nějaký odkaz na příběh dívky Idy? Pod posledním blogem Soni Svobodové tento příběh ve zkrácené verzi vypráví v diskusi paní Valachová, která si ho přeložila z norštiny.

A ten příběh se nejeví tak jednoznačně jak ho popisujete - naopak, dívka sama dokud žila u matky žádala Barnevernet aby ji od matky vzal...Asi si i díky psychicky nemocné matce užila své a proto je asi i dost těžké s ní vyjít.

Pochybení Barnevernu nastalo bezpochyby - jde jen o to v jakém smyslu. Jestli ji třeba z rodiny neměl odebrat dříve....

0 2
možnosti
Foto

Dobrý den,

česky vyšel příběh Idy tady: http://www.expres.cz/barnevernet-ida-zapalila-dum-dgb-/zpravy.aspx?c=A160209_190350_dx-zpravy_pali. Ale jak jsem řekla, je v něm dost chyb.

Důvody pro odběr byly a v článku je nezpochybňuji. V celé té kauze jde o to, že ač bylo dívce 15, naprosto nikdo nereagoval na její přání vrátit se a celkově ji úplně odmítali vyslechnout a jen proti ní používali hrubé síly, což vedlo k tomu, že do té doby celkově bezproblémová dívka začala pít, kouřit, mít velké problémy se zákonem, několikrát spolykala sklo a i zapálila jeden z mnoha dětských domovů, kam ji přesunuli.

Cituji z překladu článku http://www.aftenbladet.no/magasin/--Jeg-har-en-folelse-av-at-jeg-ikke-lever-3858594.html:

Minimalne 87 krat byla vystavena nasilnym zasahum v ustavech, kde bydlela. 36 z techto zasahu se tykalo pouziti fyzicke sily, jako napriklad zduchnuti na podlahu. 58 ruznych zamestnancu v ustavech se bud primo podilelo na zneuzivani sve moci nebo byli pritom, kdyz proti Ide bylo uzito nasili. Byla bezuhonna predtim nez barnevernet prevzal o divku peci. Behem pul roku byla obvinena z 26 trestnych cinu. A je odsouzena za pozar v ustavu v Øygarden v cervnu 2014. Policie mela minimalne 49 misi souvisejicich s Idou. Nejmene 24 krat ji byla nasazena policii pouta.Navic policie pri nekolika prilezitostech pouzila silnejsi prostredky – jako peprovy sprej, stity, bodycuff, ohledani tela, spoutani nohou a masku. Jednou na ni dle svedka mirila policie zbrani.

Článek je placený, ale v případě zájmu dopošlu celý text, aby Vám překlad potvrdila i paní Valachová. Už jen úvodní obrázek ale vypovídá o hodně.

JF

2 0
možnosti
Foto

Co by se dělo - dokud se v tom točí takové peníze tak se nebude dít nic...

2 0
možnosti
Foto

H52a57n74a 41V23l95k82o26v62á

13. 2. 2016 17:20

Ano, o tom, že článek je placený psala nejen paní Valachová, ale i pan Wunderlich.

Jsem ráda, že znáte celý jeho obsah, protože z Vašeho článku vyplynulo, že se Vám jako pochybení Barnevernetu jeví skutečnost, že na Idino přání ji nevrátili k matce. S ohledem na ostatní souvislosti ale chybou bylo spíš to, že ji u psychicky nemocné matky, která dopustila i její znásilnění (pokud je to pravda, dívka bude nejspíš hodně nevyrovnaná) nechali už v 7 letech, kdy naopak žádala sama Barnevernet aby ji od matky vzal.

Tato dívka s ohledem na to, co prožjila a jak se chovala byla patrně těžký oříšek nejen pro Barnevernet, ale i pro pěstouny a já bych jako největší chybu neviděla to, že ji na její přání nevrátili k matce.

Z toho co jsem si přečetla ve zhuštěné verzi paní Valachové o chování této dívky se divím, že jí Barnevernet nezajistil spíše nějakou psyhiatrickou léčbu.

1 0
možnosti
MO

Souhlas a karmaR^. Norské fondy ale nebudou takovou podvratnou činnost trpět, trollové za chvíli nastoupí na směnu;-)!

4 1
možnosti
Foto

H83a79n96a 77V53l17k74o25v43á

13. 2. 2016 15:24

Pane Ondrášku, vysvětlete mi prosím co jsou to Norské fondy a cose z nich financuje;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3038x
Holka ze vsi.