Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lépe pomáhat dětem, než napravovat dospělé - http://www.adressa.no/meninger/kronikker/2016/02/09/Bedre-%C3%A5-hjelpe-barn-enn-%C3%A5-reparere-voksne-12131481.ece

""Příkaz k odebrání do péče by měl být až POSLEDNÍM řešením, a než k němu dojde, musí se CPS snažit nejdřív hledat různá opatření podpory.

Potřebuje-li dítě zvláštní péči, tak aby nedošlo k odebrání do CPS, je třeba hledat náhradní pečovatele V RODINĚ dítěte a úzkém okolí.. "

1 0
možnosti

Norsko, velmoc systémového týrání dítěte...

6 0
možnosti

Neuvěřitelné čtení. Mám obavu, že tuhle zrůdnou instituci nám sem chce zavléci soudružka Marxová s přispěním Norských fondů. Braňme naše děti.

6 1
možnosti

Tuto zrůdnou instituci již tady máme - OSPOD, orgán sociálně právní ochrany dětí. Dělá podobné věci, akorát se o tom tolik nepíše...

4 0
možnosti
Foto

Nikdo, ani král, ani císař, ani vůdce, ani vláda, ani nějaké sdružení, ani žádný jednotlivec, nemá právo vměšovat se násilím do životů jiných lidí.

5 0
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^

4 0
možnosti
Foto

P57a64v42e13l 18P55e34š10a15n

14. 2. 2016 10:09

Veronika Valachová - vy vytrvale a zatvrzele obhajujete neobhajitelné. Čím to je? Vím, že máte vazby na Norsko, ale proc tak za kazdou cenu hájíte očividné selhání Barnevernetu? Co říkáte na tu odebranou 9ti mesicni holciku ceske matce? Kterou Barnevern se zcela vylhanými argumenty zadržoval a nyní s hambou po zásahu soudu museli dítě vrátit české matce.

5 0
možnosti

Já nehájím žádnou sociálku (a v tomto diskutovaném případě už vůbec ne), já hájím pravdu. Ano, v tomto případě musím zmiňovat jen některé pasáže, protože celý příběh Idy přinesly noviny na desítkách stran. (11 dílů, taková menší kniha). Ani na všechny ty díly nemohu dát odkaz, protože je mám v počítači v pdf (bylo to pr předplatitele a já o zaslání požádala známou), nevím, jestli by se to dalo sem nějak hodit. V případě té devítiměsíční holčičky je dobře, že se situace vyjasnila a krajská komise neschválila odebrání (zatím bylo v platnosti jen předběžné opatřené). Podrobnosti ale neznáme, protože jsme z případu nečetli žádné dokumenty, ani tvrzení všech aktérů (jen rodiny, ale už ne lékařů, soudu atd.)

1 3
možnosti

Ale Ida byla psychiatricky hospitalizovaná a léčena. Také v těch zařízeních se má pracovat s mladistvými s poruchou chování a s psychickými problémy. A navíc: já neargumentuji proti tomu, že péče měla být lepší a že systém dívce ublížil. Už jen tím, že ji poslal tak daleko. Na soudu v roce 2015 Ida projevila přání, aby byla přemístěna do pěstounské rodiny nebo ústavu v jejím regionu- Haugesund. Na co jsem reagovala? Na to, že Idiny velké problémy způsobil až "systém." Ne, ten s jejími už existujícími problémy neuměl zacházet. A to se v tom dlouhém příběhu na pokračování kritizuje. Norští novináři v tom seriálu předvedli skvělou práci a dali slovo všem (vyzpovídali advokáta matky, vedoucího místní BV, představitele různých ústavů, celostátních orgánů- např. Bufeat, policie). I BV v Idině obci prohlásila, že ten případ byl řešen velmi špatně. Bude jen dobře, když tento případ zlepší spolupráci mezi sociálkou a adolescentní psychiatrií atd. Jen se mi nelíbilo tvrzení, že Idu zničila jen sociálka- to neodpovídá jejímu příběhu.

1 4
možnosti
Foto

J61a95n65a 94M98a62j23o82v54á

14. 2. 2016 11:55

Nikde jsem nezachytila ani zmínku o otci dívky, je něco v sérii článků?

0 0
možnosti

Další zmařený mladý život.

2 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3038x
Holka ze vsi.