Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H50a98n31a 74V68l43k36o81v52á

19. 3. 2016 18:29

Váš článek je, stejně jako články jiných bojovníků, napsán jednostranným pohledem - a to případ od případu zrovna toho rodiče, který si vám postěžoval...

Na jedné straně otcové, jimž matky "unesly" děti na Slovensko, na druhé straně matka, které se totéž nepodařilo z Itálie do Čech...

Co z toho je tedy špatně? (podle vás, já mám poměrně jasno v tom, že o svěření dítěte do péče rozhodují soudy a proto je skutečně rozumné si najít dobrého právníka).

1 1
možnosti
Foto

kdo říká, že se to té matce nepodařilo? ;)

Spíš mi vysvětlete toto:

"Takže zatím vychází skóre že případová konference má být tam kde má dítě obvyklé bydliště. Na základě rozhodnutí o návratu syna do ČR to má být ČR. Takže naprosto nechápu proč Umpod Brno vědom si to ho že je nařízen návrat syna do ČR a že jedná soud v ČR OS Kolín, přistoupí na hru "přesuňme to do SR". To má být pomoc v realizaci návratu? Proč se vypravuje eskadra právníků a psychologů do míst kam bylo unesené dítě namísto toho aby se vytvořila snaha abyse dítě vrátilo do ČR?"

..... https://www.facebook.com/OtakarZatrepalekUnosNaSlovensko15122010/?fref=ts

0 0
možnosti

Díky, paní Jitko, za Vaši iniciativu, protože mě vždycky mrzely výkřiky v diskuzích, že pomlouváme "nevinné" Norsko, ale k domácím případům nic..

Při čtení zdejších komentářů jsem si vzpomněla, že zrovna nedávno musela, myslím že to byla Slovenka, vrátit dítě do Kanady. A pak bylo, že tam pak rodiče dotlačili k nějaké dohodě..

Takže Kanada může.. . !

Kdežto p. Kapitán - "Když se zeptala na čí straně vlastně je, řekl, že na straně dítěte."... uff..

Už jsem na toto ZAKLÍNADLO fakt alergická !!! Jako by dítě bylo zcela samostatný nezávislý jedinec vzniklý ze vzduchu, a ne nedílnou součástí rodiny. Něco jako dílek puzzle..

Pro ty levičácké nestvůry je rodina něco překonaného, nepodstatného, asi tak jako národ.. Jako že už neplatí, že rodina JE základ státu.. (a že i když už ji někdo "rozpustí", že i tak mají její členové nadosmrti přinejmenším částečnou odpovědnost jeden za druhého, třetího)

A pak se divíme, kam to všechno směřuje..

Jeden článek, který mi trochu přiblížil náhled na ty severské národy, byť je to trošku jiné téma, jenže mě děsí trend, který má tendenci šířit se dál..

SMĚŘUJE ZÁPAD KE ŠVÉDSKÉ TEORII OSAMĚLÉ LÁSKY - http://www.respekt.cz/kultura/smeruje-zapad-ke-svedske-teorii-osamele-lasky

Nic milého - "Švédsko je v počtu single domácností, tedy lidí žijících o samotě, první na světě. Žije tak skoro polovina obyvatel a úředníci často najdou mrtvá těla až po mnoha měsících."

1 0
možnosti
Foto

Paní Fialová, i já mám s ÚMPOD poměrně dlouhou zkušenost. V mém zatím šestiletém řízení jsme se posunuli od automatické a nijak neodůvodněné podpory matky v roce 2012 (podrobněji viz zde: http://www.k213.cz/JOOMLA/553-archiv-536) až k hájení zájmu syna v roce 2015, kdy by jeho únos do Španělska měl být na přání matky legalizován (podrobněji v řadě dalších článků, jeden z nich např. zde: http://k213.cz/JOOMLA/2180-umpod-k-pripadu-mirka-jadlovskeho). Přesto musím Vašemu článku vytknout nepřesnost, když kritizujete, že ÚMPOD nezasáhl do zahraničních soudních řízení - on opravdu nemůže a nikdo by ho tam nebral vážně. Pokud je prokázáno, že nějaké české dítě žilo v Anglii, Norsku nebo kdekoliv jinde mimo ČR, nedá se nic dělat. Já vidím jako zásadní nedostatek ÚMPOD, že v českých soudních řízeních straní matkám a při únosech českých dětí do zahraničí netrvá důsledně na mezinárodních úmluvách. Stát, který poruší mezinárodní dohodu, by měly české úřady (i v zájmu dalších potenciálních unesených dětí) kritizovat, v rámci EU upozornit na porušení a žádat unijní úřady o nápravu, mimo EU by šlo uplatnit nějaké sankce. ÚMPOD ke všemu decentně mlčí, spoléhá na to, že postižené rodiče to časem přestane bavit a problém se tak vyřeší sám od sebe. Jen pár rodičů bojuje dlouhodobě a pouze ti ženského pohlaví se dočkají nějaké veřejné podpory.

2 0
možnosti
Foto

Velice vam dekuji za tento prispevek! V dalsi práci jej zohlednim!

1 0
možnosti
Foto

J91a92n 65P63e80c36h94a

18. 3. 2016 14:35

Když ten úřad nemá komptence, tak k čemu nám je?

2 0
možnosti

Už při prvním vystoupení pana Kapitána v ČT jsem si jej zařadil do kategorie: Slizoun!

Zatím jsem neviděl jediný důvod toto hodnocení měnit.

2 0
možnosti

Podpořím snahu alespoň takhle: R^ Vážený pán Kapitán je dle každé zmínky v novinách opravdu neskutečný. :-P

1 0
možnosti
Foto

Bodejť by ne, když si stěžují ti, co mají přehnané představy.

Ti, co to vidí střízlivě se do těch věcí nepouštějí.

0 2
možnosti
Foto

To, co podle mě naprosto přesně patří do pracovní náplně tohoto úřadu je vymáhání alimentů od fugitivních zahraničních otců.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

A jakým způsobem, ta úřednice, na rozdíl pana Kapitána, konkrétně pomohla?

1 1
možnosti
Foto

Tak, to se mi snad jen zdá. On si asi někdo myslí, většinou ženy, že se vdají do ciziny a tam jim bude dobře.

A když soužití s vybraným zahraničním švihákem krachne, tak chtějí své děti "zpět" do Česka, i když zde nikdy nežily.

2 3
možnosti

Pan Kapitán má zařízené úžasné živobytí !!!! To je děs.

2 0
možnosti
Foto

Je to úředník jako každý druhý a dělá jen to, co je, podle zákonů této země, i těch mezinárodních, možné.

0 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS