Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z článku mě, jako vždy, mrazí. A je mi líto, že v Praze demonstrace nebude. Škoda

1 0
možnosti

Pokud soud rozhodne o navraceni osmimesicniho ditete, tak musi byt presvedceny, ze dite je doma v bezpeci. Pokud je nejmensi a nejzranitelnejsi clen rodiny doma v bezpeci, tak jsou doma v bezpeci i ostatni deti. Nevidim duvod, proc zadrzuji ostatni deti. Jak jim asi je, kdyz vi, ze jejich braska je doma a ony nesmi?

Jaky duvod muze mit soud pro navraceni jednoho ditete, zadrzovani dalsich ctyr a navyseni kontaktu se syny, ale ne s dcerami?

Jaky duvod muze byt navratit dve ze ctyr deti a povolit pouze velmi omezene navstevy s detmi, ktere nebyly navraceny?

3 0
možnosti

A teď k té nadřazenosti. Pokud to není pravda, je třeba jasně říct Ne, takhle to není. Pokud ale tohle neuděláte, jde o projev nadřazenosti. Jednoznačně. Tak si mysli co chceš, blbečku, mě nezajímáš. Jestliže se paní Michaláková zeptá co tedy má změnit a odpovědí je to není naše věc, my se s vámi o tom bavit nebudeme, to je nadřazenost. Bez ohledu na to, jak jasně nebo nejasně je to napsáno ve spisu.

Nadřazenost je i to, když tu tvrdíte, že paní Michaláková ví, co je ve spisu...vy nevíte, co paní Michaláková ví. To se na mě nezlobte zase vy, ale tohle je právě ten projev arogance. Viděla jsem v životě už pár rozsudků a že by se o všech dalo říct, že je tam něco jasně napsáno, tak to tedy obvykle ne. Možná vy byste tomu rozuměla... Ale to jsme zpátky u toho, že každý člověk přece ví.. Zkrátka některý neví. A když se ptá, má dostat vysvětlení. Tedy v případě, že má i druhá strana zájem na řešení. Jak váš šéf ví, že to není pravda? On pracuje pro Barnevernet? Vy taky? Nebo odkud to víte, když Norové ví, že všichni normální lidi to ví, tak proč se k tomu vyjadřovat? A nevyjadřují se. CO TEDY MŮŽETE VLASTNĚ VĚDĚT? Tohle prostě JE NADŘAZENOST, AROGANCE jak vyšitá. A že vy to nevidíte, to neznamená, že není.

1 0
možnosti

Když běžnému člověku sdělíte něco tak absurdního, paní Valachová, třeba jako že někomu na základě nějakého nepravdivého obvinění vezmou dítě, a když se po dlouhé době prokazování neprokáže nic, tak mu ho nevrátí, protože si u těch lidí co u ních mezitím bylo zvyklo, tak k tomu logicky zaujme velmi skeptický postoj. To přece není možné. A pak často zjistí, že to tak skutečně je. Ten skeptický postoj je ale jen naše obrana. Ukazuje jak bysme svět chtěli mít. Proto lidi nevěří, říkají věci jako něco tam muselo být...protože co logicky uděláte? Představíte si sebe v této pozici. A to teda nechcete! Když si připustíte, že tohle se může stát, cítíte se špatně. Tak to radši popřete. To nemůže být pravda. Ti lidi lžou.Něco tam asi bylo. A hned je vám líp. Tohle je zřejmě nejpravděpodobnější motivace norských Češek kolem vás a Leony Wunderlichové.

1 0
možnosti

To je tak strašné, že se to ani vyjádřit nedá.

Jaká "přílišná zbožnost"? Co je to za nesmysl? Jak vůbec mohou úředníci něco takového posuzovat? Podle čeho? Třeba podle "přehnaně" častých návštěv kostela? Podle respektování Desatera (a s tím třeba i "přehnaného" ctění matky a otce ze strany dětí)? Podle řetízku s křížkem?

A když už, tak proč se nestarají o "přílišnou zbožnost" těch muslimů, kteří sami sebe považují za dostatečně zbožné až ve chvíli, kdy zavraždí pár "bezvěrců"?

Ach jo, je mi z toho všeho neskutečně smutno. Chudáci děti, chudáci rodiče.

3 0
možnosti

To se divim, ze zamestnanci ty organisace co krade deti jeste nevisi na kandelabrech. Norum to asi vyhovuje.

2 0
možnosti

Mne fascinuje, že záznam takového výslechu není braný jako týrání dítěte. Vždyť je to psychický nátlak jak vyšitý.

Stejně mám pocit, že Barnevernet občas slouží jako pomsta na někoho, kdo se nám znelíbil.

Nemůže tam třeba zasáhnout UNICEF? Vždyť to, co se v Norsku děje, odporuje zájmům dětí.

4 0
možnosti
Foto

UNICEF byl informován, stejně tak i papež František a mnozí další, bez reakce. Jen od Human rights watch přišlo vyjádření, že se musí nejprve využít všechny "opravné prostředky ve státě", aby se tím zabývali - a v Norsku jde každý rok žádat o přezkoumání až do 18, takže nic z toho. A jak takové žádání o přezkoumání vypadá, známe od Michalákové. V říjnu podala, dostala termín v únoru, ten zrušili a další nebude nebude dřív než na konci května - a ani to není potvrzené. Kluky celou dobu vůbec nesmí vídat.

3 0
možnosti

se divim, ze v tom norsku jeste nekdo zije

1 0
možnosti
Foto

Věříte, ze se me uz 2 rodiny zeptali, jestli by v CR mohli získat azyl?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS