Proč Babiš odvádí pozornost od svého "Hnízda"?

8. 03. 2016 0:16:53
Babiš nařkl europoslance Zdechovského, že jej udal v Bruselu a ještě si dovoluje zaměstnávat "komunistické příbuzné". Pravda je ale úplně někde jinde.

Babišova idnes vydala článek o tom, jak čeští europoslanci obcházejí zákaz o zaměstnávání příbuzných tím, že si prý vypomáhají navzájem. Ač jsou v článku jmenovaní třeba europoslanci Poc (ČSSD) a Konečná (KSČM), nejvíc to odnesl Zdechovský (KDU-ČSL), protože jeho manželka vypomáhá na částečný úvazek na jednom humanitárním projektu u europoslance MUDr. Jiřího Maštálky (KSČM). Babiš ale z článku dokázal vydolovat skutečně nečekané, když na svém twittrovém účtu začal tvrdit, jak Zdechovský jen udává Agrofert v Bruselu a zaměstnává komunistické příbuzné. Reakci Zdechovského, jak Babiš při nejlepším "neumí číst", považuji za více než adekvátní.

Babišův twitter a Zdechovského reakce
Babišův twitter a Zdechovského reakce (ECHO24)

Babiš jen dokázal, že jediné, co umí, je populismus (Zdechovský "na výměnu" skutečně nikoho nezaměstnává), udávání a v hlavě má jen vlastní zájmy. Pomalu se mi až chce říct, "aby se z toho Agrofertíku nepo***". Jeho domýšlivost, jak po něm všichni jdou, je chvílemi až vtipná. Ale ono to asi spíš byl záměr, aby odvedl pozornost od svého hnízda...

A asi i od toho, jak se mu rozpadají koalice a jeho "odborníci" vystupují ze strany.

JAK JE TO SE ZDECHOVSKÝM

Někteří lidé se teď pohoršují nad Zdechovským a podsouvají mu věci, které vůbec nejsou pravda. Téma přitom vůbec není nové, už se v médiích objevilo. Např. v listopadovém Blesku, kde se k problematice Zdechovský jasně vyjadřuje (dostal prostor, k tomu se idnes nějak neodvážilo):

Věděl pan Maštálka, že se k němu hlásí vaše manželka, že to není shoda jmen?

„Ano, věděl, dokonce se mě na to i zeptal a vlastně jsem říkal, že to je na jeho domluvě s ní. Já jsem na to neměl žádný vliv a ani jsem jej nechtěl mít. Nechali si dokonce zpracovat stanovisko, které potvrdilo, že nejde o rozpor s etickým kodexem.“

Jenže pomáhá straně, na jejíž kritice si lidovci zakládají.

„Já jsem informoval o této skutečnosti dopředu jak svoje kolegy, tak i členy předsednictva, takže já v tom nevidím problém. Podmínka byla, že musí dělat odbornou práci, což plní. Nepřipravuje žádné texty z politbyra.“

Jaký je váš názor na KSČM?

„Stejný, jako má moje strana. Tedy že s nimi do žádné koalice nejdeme, ale lidsky je třeba se s nimi bavit a je třeba, aby se reformovali v moderní evropskou levici.“

MALÁ DOMŮ SE VŽDY POČÍTÁ

I v Blesku se objevuje informace, že to je prostě jen "malá domů", uvádí ji europoslanec Mach, který ale sám musel hodně vysvětlovat, proč zaměstnává 14 asistentů. Zde bych chtěla dodat, že Zdechovský byl před zvolením špičkový manažer a vydělával leckdy až 5x tolik, kolik má nyní jako europoslanec. Tato argumentace je proto velmi "úsměvná" a naprosto souhlasím s pražskou zastupitelkou Zuzanou Haberovou, která vše shrnula následovně: "A co má (Zdechovská) asi v tom Bruselu dělat? Sedět na zadku a koukat z okna?"

Babiš by proto celkově udělal nejlíp, kdyby se radši věnoval dál svým firmám a přestal se montovat do záležitostí jiných lidí, čímž myslím i živnostníky, které pod heslem "všici kradnú" (= takže i on...) chce neúměrně kontrolovat a následně ničit a ty úspěšnější pravděpodobně skoupit.

Autor: Jitka Fialová | úterý 8.3.2016 0:16 | karma článku: 30.13 | přečteno: 1196x

Další články blogera

Jitka Fialová

Nemít na benzín nevadí, nemít na jídlo nevadí, nemít vložky – jooo, to vadí

Za menstruační potřeby dám měsíčně zhruba 150 korun, za zálohu na elektřinu od září 5500 Kč. Z toho mi jednoduchou matematikou vychází, že Pirátům hrabe.

17.8.2022 v 17:26 | Karma článku: 45.72 | Přečteno: 9608 | Diskuse

Jitka Fialová

Češtinářka hlavně selhala jako profesionální pedagog

Souhlasím s výpovědí pro kolegyni učitelku Martinu Bednářovou z Prahy 6. Selhala v tom hlavním, učit děti přemýšlet a být v tomto nezávislý profesionál.

18.4.2022 v 15:16 | Karma článku: 43.74 | Přečteno: 12176 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 10.52 | Přečteno: 126 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.15 | Přečteno: 540 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 520 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 470 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 52 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2961

Holka ze vsi.

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...