Diskuse

Proč nás má zajímat Norsko?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ročně je u nás do ústavu umístěno klem 1 600 dětí do 3 let, z toho kolem 500 je odebráno-přes 1100 "na žádost rodičů"

http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/cr-je-posledni-zemi-v-evrope-kde-jsou-v-ustavech-deti-do-tri-let

Myslíte, že jim-minimálně těm odebraným nebude lépe u pěstounů?

Jinak v článku máte očividnou chybu.

Pro mě jsou zdroje na navýšení počtu pěstounů ( kterých je u nás nedostatek ) záslužným činem.

Píšete, že odebíráno je kolem 2 000 dětí, ale váš odkaz uvádí odebraných 2 500-3 000 dětí-vámi uváděné číslo 2 000 (1 500-2 000) se týká těch u kterých nejsou známe důvody. Pokud vezmeme těch 2 500-3 000 odebraných celkem pak srovnání s 1 665 v Norsku není tak velký rozdíl. V přepočtu na počet dětí je možná u nás více odebraných než v tom Norsku.

http://www.novinky.cz/domaci/363337-ceske-urady-rocne-odeberou-2000-deti-bez-vysvetleni.html

0 0
možnosti
Foto

Tyto dvě věty měly mít opačné pořadí.

0 0
možnosti
OP

R^, díky za článek. Odkaz na informace o Norských fondech jsem si uložila a budu ještě o nich přemýšlet

2 0
možnosti
JC

Máta pravdu, paní. Pravdu.

2 0
možnosti
DS

Paní Fialová. Naprosto s Vámi souhlasím, co se Norska a BV týká. Jejich chování, zásahy do výsostných vod funkčních rodin a definitnivní řešení jsou neodpustitelné a fatální.

Ale házet norské pěstouny do jednoho pytle s principem dočasné pěstounské péče obecně a u nás zvláště a zejména s jednotlivými pěstouny u nás, mi přijde, odpusťte, uhozené. Znám několik dočasných pěstounů (tedy několik párů, rodin) obecně a teprve na jejich případech (tedy na případech dětí, které prošly péčí ústavní či trpěly v rukách sice biologických, ale jaksi disfunkčních, rodičů a pookřály a uzdravily se teprve v rukách dočasných pěstounů) vidím, jak správný tento systém je. Prostě sebelepší péče klokánková, natož ústavní, nemůže vynahradit milující náruč, rodinu, rodinný režim.. byť dočasné. A sebemilující náruč pěstouna či adoptivního rodiče nemůže vynahradit traumata, která mohou a často jsou napáchána na těle i na duši dětí, které jsou vystaveny "péči" disfunkčních rodičů či péči instituční.

2 0
možnosti
MP

Paní Dášo, já s Vaším příspěvkem souhlasím, až na první větu druhého odstavce, co se týče házení do jednoho pytle.

Pěstouni jsou jen lidé, chyby se vyskytnou tu i onde. Oni ti norští pěstouni vůbec nemusí být špatní, špatný je ten systém. Samozřejmě, že je dobré, když práce pěstounů je oceněna finančně, je dobré, že jsou oceněni terénní pracovníci sociálky za správné umístění dítěte.

Špatné je ale ta nedovolatelnost práva, špatné je odstřihnout dítě od vlastních rodičů za marginální "prohřešky". Tím, že se z toho stala taková organizace nekontrolovatlená a sama pro sebe, byli do toho zapojeni i lidé, dělající pěstounství jako ryzí kšeft, zvlášť když nejsou kontrolováni tak, jak biologičtí rodiče. Tak se z toho stala mašinérie na "převýchovu" dětí a jestli nedostane přes prsty, tak se to v Norsku bude jen a jen rozšiřovat. Naštěstí u nás to až tak nehrozí, nemáme na takového molocha peníze.

6 0
možnosti
Foto

Az si to precte pani Elsikova tak vas prokleje, neco nepekneho o vas napise do sveho bulvaru a pani Tydlidatova prida svoje fuj.

8 0
možnosti
Foto

Těch pacientek a pacientů je tady v diskusích docela hodně.

0 0
možnosti