Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svatá Johanko z Arku, patronko Francie, oroduj za nás, za Francii, za Evropu.

0 0
možnosti
MP

Bude válka, vlastně už začala, jenom se ještě nevraždí lidé. Prozatím se vypalují kosteli. Ve Francii za jednu neděli byli založené 4 úmyslné požáry ale policie nikoho nechytila. Hasičům se vždy podařilo požáry včas uhasit a minimalizovat škody. Média jako tradičně mlčí. Ve Francii je teď situace taková, že veškerá média v případě nějakého závažného problémů zamlčují informace, protože stačí málo a jsou okamžitě občanské nepokoje.

3 0
možnosti
OK

Proboha, co je to "šíření terorismu"? Něco jako ten rozvoz přes středozemní moře, co platí EU?

9 0
možnosti
Foto

Ačkoli sleduju francouzskou politickou scénu už pár let a vyslechla anebo přečetla jsem si pár proslovu jak Marine, tak jejího tatky, tak jeji neteře, včetně jejich pravého stranickeho mozku Phillippota i pár jejich kritiků, z tohoto článku moudrá nejsem. Pochopit smysl textu je složitější nežli dešifrovat kód Emigma. A já nemám IQ A. Turinga. Připadne mi to celé jako mnoho povyku pro nic, když vzpomeneme skandály otce Le Penove, jenž raději platil tučné pokudy, nežli by připustil plynové komory.

2 0
možnosti
LC

Tak to je smutné, když se politika zastávají pouze jeho zaměstnanci.

3 0
možnosti
VK

EU parlament je třeba pochválit za to, že se pochybnou imunitou odmítl vměšovat do francouzské justice.

6 4
možnosti
PB

.... su tiskový mluvči našeho zahrádkářskýho spolku "Řepy a kedlubny EU" a touto cestou Vás žádáme o předložení statistik spáchaných teroristických útoků na území Francie za období roku 2015-2016, jež byly oslavovány, schvalovány, podporovány a navíc propagovány populistickou provokatérkou Le PenVEU!,- ...... abysme měli konečně jasno, kvůli kemu a čemu tam mají už dva roky výjimečnej stav, žejo?!?

19 2
možnosti
VK

Pán je očividně znalec francouzských zákonů.8-o

4 9
možnosti
EH

Nemám čas ještě studovat politické programy kandidátů cizích států. Stejně média Trumpa prezentovaly jako šaška a přesto vyhrál. Tak snad Francouzi vyberou dobře a ve výběru bude i Le Pen. Pokud nebude, nevyhnutelné se akorát odloží o pár let.

14 1
možnosti
MN

Problém je, že za těch pár let už národní volby vůbec nemusí být.

Pokud vyhraje Macron, tak jsou to možná poslední národní francouzské volby. Příště se už bude volit jeden prezident-imám do Evropského chalifátu utvořeného semknutým "tvrdým jádrem" EU.

4 4
možnosti
JZ

Je třeba rozlišovat podstatné záležitosti od nepodstatných. Podstatný je prezidentský program Le Pen. V ekonomické oblasti je totálně levičácký a populistický. Zvyšování státních výdajů by v současné situaci bylo pro Francii smrtící.

3 0
možnosti
MN

V současné situaci je ekonomický program MLP bohužel to nepodstatné, i když ano, je to program až krajně levicový a nerealistický.

To, o co se tu hraje, je samotná další existence Francie jako suverénního svéprávného státu, existence nebo postupný zánik původních Francouzů a původní francouzské kultury.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS