Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Napsala jste to naprosto přesně.

12 0
možnosti
PC

Ano, profesně svým způsobem p. učitelka selhala. Selhává tak ale každý učitel, který není nestranný, ať už politicky, lidsky nebo jakkoliv jinak.

Paní učitelka udělala chybu, jak ji dělá řada učitelů a jak ji dělá také většina z nás i v jiných profesích nebo v běžném životě. Chyby se dají napravit pouze tím, že umožníme chybujícímu otevřenou diskusi a dáme mu šanci na nápravu. Tak ukážeme, že nám opravdu jde o vyřešení problému, uvedení věcí do pořádku, a nikoli o pomstu. Obzvlášť pak dospívajícím dětem tak dáme jasný, konkrétní příklad hodný následování.

Ale výpověď téměř ze dne na den ? Co tím dětem vlastně ukazujeme? Jaký jim dáváme příklad? Co od nich pak v dospělosti můžeme očekávat?

7 21
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
19 1
možnosti
ČP

Nebylo by zajímavější a aktuálnější zabývat se úrovní a objektivitou veřejnoprávních sdělovacích prostředků než selháním jednotlivce? Proč jsme s milý nedozvíme nic o fašizaci Ukrajiny, korupci, oligarších atd? To jako neexistuje? To se potom nelze divit, zem informace se shánějí kdemožně. Samozřejme že válku neschvaluji, ale není vše jen černobílé. Ps. Skoro se to bojím napsat...

2 18
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
20 1
možnosti
JL

Je rozdíl mezi názorem a pravdou. Názor je pohled jedince na realitu, pravda je faktický popis reality. Takže, když soudružka učitelka řekne, že si myslí, že Ukrajinci jsou fašisti, je to jen její názor, zrovna tak, když tvrdí, že v Buči zabíjeli Ukrajinci Ukrajince nebo že na Kyjev nepadají rakety, musela by dokázat, že to odpovídá realitě. Pokud ne, plácá nesmysly a otravuje žákům mozek. Může to povídat třeba doma manželovi nebo svým dětem, to je její privát. Jinak sotva.

8 1
možnosti
Foto

Dala jsem karmu a s článkem souhlasím, s jednou malou výhradou.

Ta osoba selhala především jako člověk.

17 5
možnosti
Foto

díky, ono to spolu souvisí.

4 3
možnosti
Foto

Učit děti přemýšlet? K čemu je to dobré? Je třeba je přesvědčit, že ČT má vždycky pravdu a budou žít spokojeně a bezstarostně až do smrti.

15 38
možnosti
MM

Opravdu musíte vždy a všude provádět trolling? :-P

26 6
možnosti
JR

J36a58n 34R98á51ž

18. 4. 2022 16:35

Podotýkám, že jednání probírané osoby také považuji za markantní projev profesního selhání. Ale přesto mám problém při posuzování oprávnění paní ředitelky k okamžitému rozvázání pracovního poměru z hlediska právní "čistoty" . Jestli opravdu dojde ze strany školy k okamžitému rozvázání pracovního poměru s tou učitelkou, tak by mne zajímalo, jak ředitelka své rozhodnutí skutkově odůvodní, aby bylo v souladu se Zákoníkem práce.

6 4
možnosti
DK

určitě nestřílí od boku

1 2
možnosti
JK

Výborně napsáno.R^

18 3
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3038x
Holka ze vsi.