Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak evidentně jste nepochopila nebo záměrně zkreslila důvody proč je to navrhováno.

Ten důvod není a i tak úspora, ale snaha zajistit tyto hygienické prostředky tam kde to ženám neumožňuje okolía to není jen o těch nejchudších, ale spíš o přístupu v rodině. Je mnoho rodin kde se šetří na dětech nebo kde je nějaký despota, který zabrání za to utrácet.

Takže váš blog je naprosto mimo mísu.

PS. Já nejsem příznivcem toho návrhu, ale to co píšete v blogu je prostě manipulace s tím proč to chtějí zavést.

2 25
možnosti
TH

T29e12r89e28z49a 16H47o37l72á

18. 8. 2022 11:46

A víte o tom, že nejde o to, aby se ženám plošně kupovaly vložky, ale že by bylo fajn, aby měly holky ve škole kromě mýdla a toaleťáku holt k dispozici pár balíčků vložek, kdyby třeba poprvé zakrvácely ve škole, popřípadě na tom aktuálně rodiče byli bídně? Třeba v UK jsou data na to, že jsou na tom některé rodiny tak mizerně, že jejich dcery kvůli nemožnosti použít hygienické pomůcky sedí doma s toaleťákem mezi nohama. A zatáhnou školu. Možná by bylo fajn zjistit, do jaké míry je to problém i pro Česko. Protože pro chudou rodinu může být 3600 CZK docela dost a dcery se tak do situace, kdy by jim týden v roce volně dostupné vložky bodly, dostat mohou.

2 8
možnosti
TH

T11e56r29e53z65a 28H66o69l69á

18. 8. 2022 11:54

Aneb neskutečně drtivého procenta žen se tato nabídka vůbec týkat nebude (jen kromě té zcela lidské stránky, že dostanou periodu nečekaně a prostě jím píchne, že si zajdou na záchodky a tam vložku najdou). Protože si budou zcela klasicky a normálně kupovat své oblíbené prostředky. Mě osobně těch 100-150 CZK měsíčně opravdu nezabije a drtivá většina to bude mít stejně. Ovšem popírat, že jsou rodiny, kde to značný výdej je a kde to může opravdu pomoci, je slepé. Zároveň je zásadní i to, že nejde o něco, co by si člověk mohl odpustit. Ta krev z vás prostě teče, zastavit ji musíte, pokud k částce za vložky nechcete přičíst ještě prachy na nové prádlo a kalhoty.

Ta rádoby vtipná přirovnání k sexuálním hračkám, na které má být taky nárok, jsou zcela mimo a tím jsou i trapná. Protože hračku si odpustit můžete, ta krev se vás ale neptá, ta prostě 5-12 dní z těla zdravé ženy teče. I té, které je třeba 14 let a opravdu se neprosila o to, aby její rodiče byli (třeba jen krátkodobě) na mizině.

1 0
možnosti
JK

Piráti prosazují změnu daňového řádu proti praní špinavých peněz a povinnostech advokátů[1]. Pokud projde, ušetří státu miliardy.

Vložky jsou ovšem senzační, to se píše snadno, samo a čtenost zaručena, žejo.

[1] https://www.pirati.cz/snemovna/zakony/danovy-rad.html

0 8
možnosti
Foto

jistě, když se to prezentuje jako řešení "menstruační chudoby". Když to v tom 2020 zvedl Babiš, vůbec to takový povyk nevyvolalo, protože ta prezentace nebyla tak růžově-grotesktní.

PS: anti money laundering směrnice mi v aktuální podobě přijde dostatečně funkční. https://www.epravo.cz/top/clanky/k-vybranym-aspektum-novely-aml-zakona-113002.html?mail

3 0
možnosti
JK

Já bych osobně zašel ještě dál. Samozřejmě souhlasím s dotací vložek a tamponů, ale to je málo. Já bych zavedl ještě dotace na sexuální pomůcky. Každý slušný občan by měl mít právo na svůj anální kolík, gumovou vagínu, Venušiny kuličky, anebo i gumovou Anču. Myslím, že toto téma opozice vážně podcenila. Jen si představte ty bilbordy. ,,Za Babiše kolík do každé rodiny". ,,Za Okamury nejen kolík, ale i Anča".:-)R^

2 3
možnosti
Foto

R43o38m32a81n 37K62o88z41e54l

17. 8. 2022 23:23

Já bych oprášil někdejší návrh Vlastimila Tlustého z ODS na státem zaručený příjem ve výší zhruba čtvrtiny průměrné mzdy a jeho pravicový výrok, jak bude takto každý občan od narození až do smrti zajištěn.

0 0
možnosti
VD

Jsem "odborníkem" na uvedené téma pouze tím, že jsem měl a mám v rodině několik žen a dívek. První, co člověka napadne (viz Skotsko) je to, jak přispívat, když každá dotyčná má poněkud jiné potřeby, a to co se týká množství, druhu, někdy i značky (třeba alergie) atd. Už vidím, jak by se tohle realizovalo v našich podmínkách (no, i v těch Skotských). A to už nemluvím o tom, jestli by měli (y) mít nárok chlapi, co se jen cítí jako ženy...

0 0
možnosti
ZS

.. a co s ženami, co se cítí jako chlapi ;-)

0 0
možnosti
Foto

R15o50m60a91n 39K45o70z21e82l

17. 8. 2022 21:40

Mne to od Pirátů nepřekvapuje, oni už nějakou dobu nepřichází s vlastními návrhy...jen od nich pořád slyším "na Západě to tak je" "podle EU musíme...." "nařízení EU říkají, že..." i proto nejspíš tak špatně dopadli, protože i zastánci EU vidí, že zlaté časy EU jsou dávno pryč. Ostatně sám předseda vlády před osmi lety prohlásil, že nezná bruselský recept, který by fungoval a že některé nápady EU jdou proti mírně nemocnému rozumu.

11 0
možnosti
MB

Jako muž se cítím diskriminován! Vlivem věku se mi horší zrak - 3x kapky. Taky to nebyla moje volba, mohu pomýšlet? Odpozoroval jsem, že každé ráno chodím na WC. Bude nějaká splachovací četa ? ...

Mj., Piráti se chytají do vlastní pasti. Přece bojují za to, aby si sám mohl určit pohlaví. Žena se tedy vyhlásí za muže a problém je obratem vyřešený, ušetří! :-)

13 0
možnosti
Foto

ano proč mě tohle jen nenapadlo! :D

3 0
možnosti
AT

Děkuji, jsem rád, že se našla alespoň jedna žena, která nesouhlasí. Aktivistky totiž zhusta argumentují tím, že nesouhlas je doménou mužů.

19 1
možnosti
Foto

pořád chci věřit, že je víc žen, co umí spočítat, že tohle fakt žádné terno není a Piráti by udělali lépe, kdyby měli v programu podporu kurzů finanční gramotnosti ... ale to by je pak vlastně nevolil už vůbec nikdo! :D

6 0
možnosti
Foto

J87a81n 85A47n93d76r79l52e

17. 8. 2022 18:51

A ja jsem pro. Tedy pokud zaroven bude platit, ze si muzu pohlavi svobodne zvolit

Aby mi z toho taky neco kaplo, doufam, ze prispevek bude financni a ne naturalni...

7 0
možnosti
Foto

bohužel, jen naturální.

osobně jsem zvědavá, jak se ten program bezplatného všeho ve Skotsku osvědčí. Tipuji, že všechny automaty na to budou stále prázdné, protože si s tím děti apod. jen budou hrát a celkově se bude šíleně plýtvat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3038x
Holka ze vsi.