Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A vypadalo to, že tato strana bude po volbách nejsilnější a "dodá" premiéra. Ještě že je STN vypráskal, i když - jeden za 18 ...

0 0
možnosti

Karma! Nemám nic proti pirátům, ale pěkně jste je rozebrala. Každý by se měl umět o sebe postarat a ne pořád požadovat něco od státu, t.j. daňových poplatníků. Sociální systém je pak stále více nabubřelý a nepřehledný a populističtí politici mají stále větší prostor. Úředníků tak přibývá a nutnost živit se skutečnou prací ubývá.

1 0
možnosti

Takže měsíčně krabička lepších cigaret, nebo jedno malé McMenu. To nevidím jako věc, kterou by se měl zabývat parlament. V porovnání s jinými náklady je to nepodstatné.

0 0
možnosti

J20i83ř47í 52M33a72c67h

19. 8. 2022 17:55

Ještě by měl parlament přijmout usnesení proti nadměrnému vedru, z kterého pak vyplývají takovéto nápady.

2 0
možnosti

Já vlastně moc nevím na co ženy potřebují v dnešní době hygienické menstruační pomůcky. Pár dní zpět tu byl feministický článek o tom, že je menstruace přirozená a že ženy by neměly mít důvod ji skrývat. Takže případný nedostatek vložek by se krásně mohl využít k prosazení tohoto trendu ne?

0 0
možnosti

Jsme doma 4 ženské (já +3 dcery). Hygienické potřeby kupuju po velkých baleních,ale i tak je to ta nejposlednější věc,co mě v našem rodinném rozpočtu trápí.

To máme celkem štěstí,protože máme fix na hypotéku a elektřinu.

Bydlíme blízko Polska a hodně ušetříme za naftu a jídlo...i tak se budoucnosti bojím.

Co mě trápí nejvíc,že náklady stouply o x procent a naše platy zůstaly stejné. Kdyby raději neřešili takové nesmysly a řešili důležité věci !!!!

5 1
možnosti
Foto

mluvíte mi z duše. Moc děkuji, že jste napsala.

Zálohy na elektřinu nám zvedli o 2000 měsíčně, na tohle chci slyšet návrhy (a ne "vemte si druhý svetr").

2 1
možnosti

Asi není od věci mít hygienické zázemí na pracovišti nebo ve škole. Taky s sebou netaháte brašnu obvazů pro případ nečekané nehody. Ale pochopitelně nepodporuji socialistické nápady na kompletní měsíční balíčky hygienických potřeb pro každého.

2 0
možnosti
Foto

no, zrovna já s sebou teda náplasti, vlhčené ubrousky, paralen apod. nosím všude, mockrát to pomohlo nejen mně (aneb tajemství tíhy dámské "kabelky"), ale to nechme stranou.

bojovat za to, aby na školách apod. byly automaty na dámské potřeby, je návrh k diskuzi. Sama jsem se s tím setkala na mnoha německých školách, kde ale tedy byly většinou prázdné, protože i když se za to platilo ("dotované" částky, mince sloužila k tomu, by se to vybíralo po kusech a někdo to rovnou nevzal všechno jen pro sebe), zničené, pomalované apod. A to šlo o víceleté gymply, ne sídlištní základky či učňáky.

u nás na škole (učím) jsou hygienické potřeby volně k dispozici u sekretářky, i mají holky docela výběr. neplýtvá se s tím, holky to učí zodpovědnosti, aby si tohle samy hlídaly.

takže asi tak.

0 0
možnosti

pirati pili rum a přepadali fregaty jejiho veličenstva..o vložky se nestarali

0 0
možnosti
Foto

J24o86s25e85f 75B97á50r17t20a

18. 8. 2022 15:28

Nové vložky zdarma, to by šlo. A ty použité vrátit pirátům.

2 0
možnosti

Pamatuji dobu (80.léta), kdy byl těchto pomůcek najednou velký nedostatek. Zrovna jsem se vrátila z porodnice, kde jsem si nakradla malou zásobičku těch hnusných papírových vložek tvrdých jak prkno. Jak jsem byla šťastná, že je mám. Brala bych automaty hlavně na školách, v mládí je cyklus ještě nepravidelný a je to fakt nepříjemné, když vás to nečekaně přepadne. Ale s tou chudobou mi to připadá přehnané. Pokud žije žena v prostředí, kde machistický vládce rodiny zakazuje ženám pořízení hyg.potřeb, je problém někde úplně jinde, a to by měla společnost řešit.

0 0
možnosti
Foto

souhlas s tím, že řešit téma "menstruační chudoby" je přehnané, problém je jinde - a to Piráti aktuálně nenavrhují, ani něco jako cílený program "vložky do škol", který se obávám, že by byl stejně efektivní, jako ovoce/zelenina do škol, kdy si to ty nejchudší děti nevybírají (tuším za tím to, že na to z domu nejsou zvyklí a prostě jim to "nechutná", nebo nevím, ale s kolegy to neustále řešíme, že se to míjí cíli - jsem učitelka) a mandarinky jsou neustále používány spíš jako míčky.

U vložek jsou ty preference natolik různé, že by to taky bylo spíš na "experimenty", protože je bohužel velké procento dětí, co to neumí docenit, neznají hodnotu věcí, strašně by se plýtvalo - i proto, že to právě bude zadarmo. Některé rodinné vzorce škola prostě nespasí.

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS